Τεχνογρανίτες / Χαλαζιακά πετρώματα

Ο Τεχνογρανίτης ή Τεχνητός γρανίτης είναι συνθετικό χαλαζιακό πέτρωμα που χρησιμοποιείται σαν διακοσμητικό υλικό. Είναι εμφανές έγχρωμο κονίαμα ενισχυμένο με πολυεστερικές ίνες. Έχει μεγάλη σκληρότητα και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός, με ελάχιστη απορροφητικότητα, ενώ δεν χρειάζεται τη συντήρηση ενός φυσικού υλικού. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του προϊόντος σε ρητίνη (7-8%) ο κίνδυνος πολυμερισμού του συνθετικού πετρώματος είναι εξαιρετικά χαμηλός και ως εκ τούτου το υλικό είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και στις ατμοσφαιρικές συνθήκες, στα χτυπήματα, στα χαράγματα, στα διαβρωτικά υγρά, οξέα και λίπη. Για όλους αυτούς τους λόγους έχει κατακτήσει αξιόλογο μερίδιο στην αγορά επικάλυψης επιφανειών και προτιμάται για εφαρμογές κυρίως σε πάγκους, σε διάφορα στοιχεία διακόσμησης της κουζίνας, αλλά και σε τζάκια και επένδυση τοίχων.

Παράγεται μέσα σε κενό αέρος στους 200Co σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, από μονόχρωμος έως υλικά με εντυπωσιακούς χρωματισμούς, σχέδια και φλέβες, που αποτελούν απομίμηση φυσικών πετρωμάτων, καθώς και υλικά που περιέχουν στη μάζα τους διάφορες διακοσμητικές προσθήκες, όπως το γυαλί.

Αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη λύση είτε για τους πελάτες εκείνους που δεν στέκονται στην μοναδικότητα των φυσικών πετρωμάτων και προχωρούν στην επιλογή τους με κριτήριο το δίπτυχο «μεγάλη αντοχή κατά τη χρήση-πρακτικά καμία ανάγκη συντήρησης», είτε για αυτούς που επιζητούν πετρώματα για εφαρμογές με μοντέρνα αισθητική και έντονους χρωματικούς συνδυασμούς πρακτική πολύ συνηθισμένη στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και διακόσμηση.