Εκτυπώσεις σε πορσελάνη (Κείμενα και Φωτογραφίες)

Η εκτύπωση σε πορσελάνη ενδείκνυται για εξωτερικούς χώρους και ιδιαίτερα για ταφικά μνημεία, διότι αντέχει στο χρόνο, στην ακτινοβολία του ήλιου και στις καιρικές συνθήκες.

Μπορούμε να συνδυάσουμε την εκτύπωση της φωτογραφίας με κάποιο από τα κείμενά μας ή κάποιο δικό σας, καθώς και με όποιο άλλο διακοσμητικό στοιχείο σας αρέσει πέραν των δικών μας δειγμάτων.

Αποστέλλουμε τη φωτογραφία στους συνεργάτες μας, οι οποίοι ως εξειδικευμένοι γραφίστες αποκαθιστούν τις πιθανές φθορές, προσαρμόζουν το φόντο και απομονώνουν το άτομο όπου χρειάζεται, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πριν ξεκινήσει η εκτύπωση, σας αποστέλλουμε, αν θέλετε, το ρετουσαρισμένο αρχείο προκειμένου να μας δώσετε τη συγκατάθεση σας για να προχωρήσει η τελική εκτύπωση. Η εκτύπωση πραγματοποιείται σε ειδικό φιλμ με πυρίμαχη μελάνη. Το φιλμ θα επικολληθεί πάνω στην αναλόγων διαστάσεων και τύπου πορσελάνη, η οποία εν συνεχεία θα μπει σε κλίβανο, η θερμοκρασία του οποίου φθάνει περίπου στους 750ο C.

Οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν στη ρευστοποίηση του γυαλιού της πορσελάνης, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη διείσδυση της μελάνης μέσα στο γυαλί. Αυτός είναι και ο λόγος που η εκτύπωση παραμένει ανεξίτηλη και δεν επηρεάζεται από τις εξωτερικές συνθήκες.

Η πορσελάνη απομακρύνεται από τον κλίβανο έπειτα από αρκετές ώρες παραμονής και αφού έχει επανέλθει στην αρχική της θερμοκρασία έχοντας την απαιτούμενη στιλπνότητα, η οποία και αναδεικνύει τη φωτογραφία και την καθιστά αναλλοίωτη στο χρόνο.

Η πορσελάνη δύναται να τοποθετηθεί κατά τρεις τρόπους:

α) απευθείας πάνω στο ταφικό μνημείο, με επιλογή να τοποθετηθεί τόσο στα κάθετα, όσο και στα οριζόντια μέρη του μνημείου,

β) μέσα με μεταλλική κορνίζα, η οποία είθισται να τοποθετείται στα κάθετα στοιχεία του μνημείου και

γ) πάνω σε κορνίζα με πόδι κατασκευασμένη από μάρμαρο ή γρανίτη, υλικό επιλεγμένο κάθε φορά βάσει των αντίστοιχων που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή  του μνημείου, ώστε να διατηρηθεί η αρμονία, η ισορροπία και η καλαισθησία του ταφικού μνημείου.